image
image
image
image

Ervaringen

Iris

maart 2018

Wat een heerlijk rustgevende en vooral veilige omgeving bij Hans en Anita. Ik ben vele malen lichter weer weg gegaan dan als ik arriveerde. En met een rugzak vol nieuwe inspiratie voor een kalm en sober leven. Een plek om terug te blijven komen.

Brad

november 2017

Ik heb gebruikt vanaf mijn dertiende, heb wel 11 klinieken van binnen gezien. Niks hielp, nergens ben ik weg gegaan met het idee “en nu nooit meer gebruiken “ Tot ik hier bij Hans en Anita kwam, die me liefdevol achter mijn broek bleven zitten. En me hebben doen inzien dat het nu echt de dood of de gladiolen was. Ik heb gekozen voor de gladiolen maar vooral voor mezelf. Dank jullie wel en ik kom nog eens terug hoor.

Juul

juli 2017

Wat een geweldige idyllische en inspirerende plek is Herstellerij de Eenvoud,Voor mij was en is die Herstellerij een baken geworden. Een veilige plek met sereniteit in overvloed. Ik heb hier mijn herstel weer op een dieper niveau mogen verkennen. De wandelingen naar het Tibetaanse klooster en de meditaties daar hebben mijn leven voorgoed veranderd. Ik ben erg dankbaar voor het programma en daarmee jullie inzet in dit initiatief. Het ademt herstel tot in de diepste vezels en dat is een bijzonder goed in deze gejaagde wereld.

Sjors

oktober 2017

In de herfst van 2017 kwam ink naar de Herstellerij, samen met nog een fellow. Na het warme onthaal kon ik nog net even genieten van de rust en het prachtige weer. De locatie was één en al rust. Ik ben maar een weekjhe gebleven als afsluiting van mijn vakantie. Het verblijf bij Hans en Anita heeft mijn herstel erg veel goed gedaan en een nieuwe impuls gegeven en ik zou graag nog eens terug gaan.

Johan

augustus 2016, februari 2017 en oktober 2017

En dan daalt de rust weer over me neer.. Soms wil ik me onttrekken aa aan de dagelijkse sleur. Die er ondanks herstel toch telkens weer insluipt. Wil ik me even onderdompelen in de landelijke stilte en de natuur. Onder het motto van Herstellerij de Eenvoud op zoek naar eenvoud en soberheid als tegenhanger voor mijn gedrag in actieve verslaving. Weer even ervaren wat kalme helderheid met me doet. Met behulp van mijn dagboek even de tijd om tot inkeer te komen en naar mezelf te kijken, zelfreflectie. Daarbij helpt het enorm om tussen gelijkgestemden te zijn, samen met hen aan het stappenwerk bezig te zijn en onze ervaringen uit te wisselen.

Vera

zomer en najaar 2017

Lang, te lang heb ik geprobeerd om het op eigen houtje te doen. Op eigen houtje clean en sober te worden en te blijven. Dat is niet gelukt. Hier ervaar ik dat ik het niet alleen kan doen en niet alleen hoef te doen, dat het leuker en beter is om het samen te doen.De dagelijkse huishoudelijke activiteiten, het wandelen, de dagelijkse meetings die er zijn, het stappenwerk dat ik samen met anderen doe en al die andere dagelijkse dingen die er in en rond het huis en in de grote tuinen moeten gebeuren. Samen schoonmaken, samen koken, samen ontbijten, samen wandelen, samen eten, samen praten en samen stil zijn. Ja vooral dat samen zijn, dat samen leven maakt de Herstellerij voor mij tot een unieke plek waar ik zeker nog eens terug zal komen.

Filip

juli – oktober 2016

Na 4,5 maand opname en intensieve therapie in Zuid Afrika, was dit voor mij de ideale tussenstap naar het echte leven thuis. Ik kreeg hier de kans om in een prachtige omgeving, een oase van rust, echt helemaal tot mezelf te komen en terug contact te maken met mijn naasten in België. Hier heb ik zaken geleerd die ik de rest van mijn leven zal kunnen gebruiken en die in geen enkele kliniek kunnen worden aangeleerd. Dat alles werd mede mogelijk gemaakt door twee lieve mensen die verslaafden en hun naasten als geen ander begrijpen en iedereen zichzelf laat zijn. Ze waren een steun en toeverlaat voor mij.....en nu ook vrienden voor het leven. Een prachtig initiatief en voor mij een heel belangrijk stuk uit mijn herstel.

Steven

zomer 2017

Afgelopen oktober heb ik Hans en Anita voor de derde keer gedag gezegd. Ik ben er nu drie keer voor langere periodes geweest en drie keer heb ik er gevonden wat ik toen nodig had. Elke keer dichter bij duurzaam herstel, elke keer rustiger in en met mij zelf. Ik kom graag, heel graag nog eens terug. Maar dan met mijn familie om hen te laten zien waar ik uiteindelijk mijn herstel, mijzelf en de rust gevonden heb. Anita, Hans en Badur bedankt voor de gastvrijheid en bedankt voor het geduld dat jullie met mij hebben gehad

Hermien

voorjaar en zomer 2016, februari en juli 2017

Al wandelend heb ik uiteindelijk mijn rust gevonden, al pratend met lotgenoten heb ik uiteindelijk mijn verdriet en woede omarmt. Heb ik de openheid van geest en vrede met mezelf gevonden die nodig zijn voor duurzaam herstel. Samen met Badur, met Anita en soms met Hans heb ik honderden kilometers gewandeld om bijna thuis te komen bij mezelf. Vorig jaar februari en juli ben ben ik nog eens terug geweest om in dankbaarheid nog eens achterom te kijken én om twee weken op de Herstellerij en Badur te passen. Vertrouwen, ja vertrouwen daar draait het om. In je Hogere Macht, in jezelf en in andere mensen. Die les heb ik hier wel geleerd.

Peronne

elk jaar wel op herhaling 2015 – 2018

Dit stukje schrijf ik voor Peronne. Lieve, boze, wanhopige, moedige, dappere en blije altijd hoopvolle Peronne die ik al ken vanuit Solutions. Nooit een terugval na augustus 2011, en toch elk jaar wel een keertje langs geweest. Om te stoppen met roken, om te tuinieren,om op adem te komen, om zichzelf tegen te komen en ook altijd wel om even te ontluchten. Wij kennen en vertrouwen elkaar nu zo goed dat we elkaar steeds minder hoeven te zien en toch dicht bij elkaar blijven. Maar ik hoop dat je ook in 2018 weer een keertje langs wipt en in 2019 en in alle jaren daarna......

Robert

juni 2016

DE start van mijn Herstel na 8 weken kliniek in Nederland en jarenlange behandelingen in de Belgische Psychiatrie. Het eenvoudige, het rustige, het mooie, het warme,.....2 lieve mensen, zo gastvrij. Het geeft/gaf me de energie, de kracht ,de nodige sterkte om verder te werken aan mijn Herstel in alle EENVOUD om mijn nieuwe leven verder te kunnen inkleuren. Merci Hans en Anita.

Peronne

maart-mei 2016

Ik heb hier ruim 2 maanden doorgebracht, terwijl ik net als Hans al bijna 5 jaar sober ben, maar ik had mijn leven nog niet echt goed op orde. Ik bleef te veel hangen in een verleden dat eigenlijk niet meer bestaat. Na een moeilijk begin heb ik het pad naar mezelf en mijn Hogere Macht hier weer terug gevonden. Voelt zeer aangenaam, dank jullie wel

Elke

28-06-2015

Met dankbaarheid en liefde neem ik vandaag afscheid van jullie. Vorig jaar rond deze tijd was ik hier ook, met een andere reden. Nu heb ik deze dagen echt mezelf mogen voelen en sluit een turbulent, bewogen jaar hier af, zowel fysiek als mentaal. Deze dagen waren erg belangrijk voor mij, net zoals jullie;mensen met een groot, warm hart.

Sanne

17-05-2015

Een heel gelukkig, fijn en gezellig weekend in het prachtige huis van mijn ouders, waar alleen de toekomst telt. Lekker eten, tuinhek schilderen en eindeloos spelen met Badur.

Jacqueline

20-4-2015

Ik maakte de koorden van fouten los die mij ketenen aan het verleden opdat ik niet alleen mijzelf maar ook anderwen kan vergeven. Ik zette een streep onder dat verleden en leer nu vol geloof envertrouwen kijken naar de toekomst.

Nancy

19-11-2014

Wat een magische plek, wat een warmte bij jullie, wat een vertrouwen van jullie

Jennifer

11 augustus 2014

Namasté, ik heb genoten en de rust gevonden om een moeilijke taak op een gemakkelijke eenvoudige manier af te ronden. De tempel Kundreul Ling is fantastisch, jullie huis is fijn. Een paradijs dat ik iedere herstellende zou gunnen. Jullie zijn 2 engeltjes en ik ben blij dat ik een tijdje zo dichtbij jullie mocht zijn.

Kirsten

10 augustus 2014

Verslaafd zijn is niet fijn, maar de fellowship die je er voor teug krijgt is fantastisch. Dat hebben we hier ervaren; rust, kameraadschap, openheid, oprechtheid en eenvoud. Meer was niet nodig.

Tjalling

12 mei 2014

Toen ik er even helemaal doorheen zat kon ik bij jullie terecht. Het heeft me door een moeilijke tijd heen geholpen. Door jullie, jullie gastvrijheid en mooie plekje

Emmy

15 april 2014

De eenvoud slaat gewoon geweldig aan.

Joop

4 april 2014

Schrijven in Eenvoud. Mijn ziel waagt zich weer buiten. De Auvergne bloeit. Dank.

Roland

31 maart 2014

Hier in de Eenvoud De kracht van stilte ontdekt Voel ik de kalmte

Hier in de Eenvoud Kracht van gastvrijheid gevonden Voel ik me vredig

Hier in de Eenvoud Kracht van natuur herondekt Voel ik de wijsheid Solutions en France

Timo

10 januari 2014

Na een gevecht van een week om weer clean te worden, stapte ik in de trein en na aankomst in de Herstellerij overviel mij een oase van rust. Ik ben weer in mijn kracht komen te staan. Goed slapen zonder wekker, wat een verademing. Het gevoel dat ik het niet alleen hoef te doen is weer terug. We houden contact.

Sas

20 Oktober

Het was een verademing om hier te mogen zijn. In de vertraging, in jullie prachtige huis en omgeving, met jullie als bewoners; een veilige haven voor jullie gasten. Voor mij was het een zegen weer tot mezelf te komen en mijn worsteling aan én door te gaan. Tot ziens.

Jolande

19 oktober 2013

Ik kom graag terug, blijf alsjeblieft zoals jullie zijn; open, oprecht, vriendelijk en eenvoudig. Meer heb je niet nodig in het leven.

Huub en Henny

24 juni 2014

Wat een rust, wat een stilte, wat een schoonheid, wat een schat.
Even ons hoofd leeg, weg van de drukte, ons lijf in de stiltestand
Gastvrijheid, hartelijkheid,gesprekken
We hebben genoten en zijn dankbaar dat we hier mochten zijn

Petra

7 september 2013

De fijne gesprekken, de rust die ik heb mogen ervaren, de zaken die we hebben mogen delen, het werken in de tuin, de rust en ruimte in hoofd en hart die ik mee terug neem. Dank jullie wel.

Maike

5 september 2013

Bijzonder en inspirerend zijn de woorden die bij mij opkomen als ik aan de Herstellerij denk. De omgeving, de gastvrijheid, het huis, maar toch vooral jullie als persoon. Open vriendelijk, inspirerend en zorgzaam maar toch vooral eenvoudig. Jullie stralen de kracht van eenvoud gewoon uit.

Sven

9 juni 2013

De eenvoud van jullie herstellerij heeft mij precies gebracht wat ik nodig had.
Eenvoud in mijn gedachten, rust in mijn hoofd én hart.
De warmte en gemoedelijkheid van jullie zijn als een warm bad geweest.
Een waanzinnige plek voor het verdiepen van herstel, een plek waar ik zeker nog eens terug kom.

Naar boven